Lidt mere om terapi

Lidt mere om terapiFørste samtale


Måske er du i tvivl om, hvorvidt dit problem er stort nok, eller om det er for stort, eller om det overhovedet er et problem, du kan komme til en psykolog med. 

De første par samtaler bruger vi på at indkredse problemet og den arbejdsform der passer bedst til dig.Hvor lang tid og hvor ofte?


En tommefingerregel er, at jo længere tid du har haft det dårligt, jo længere tid vil behandlingen også vare. Men nogle gange kan bedringen indfinde sig overraskende hurtigt. Andre gange viser det sig, at du har haft det skidt rigtig længe, og har brug for god tid til at "hele" og finde nye måder at leve på.


Det er den enkeltes egen beslutning, hvornår man har det godt nok. For nogen er det godt nok, at undgå ubehag, for andre er det vigtigt at få en høj livskvalitet.


Ofte mødes vi en gang om ugen de første par uger. Og gradvist kan intervallerne mellem samtalerne blive længere.Arbejdsfasen


Vi bærer alle personlighedsmæssige mønstre med os. Nogle mønstre hjælper os. Andre mønstre skaber problemer. - Du kender måske til, at den samme type konflikt gentager sig i dit liv. Eller at de samme svære følelser dukker op igen og igen. Det kan f.eks. være ensomhed, mindreværd, svigt, tomhed, jalousi eller angst.


Du har sikkert tænkt en masse tanker om, hvordan du burde være og burde reagere, og du har nok forsøgt at ændre på dig selv.


Gennem terapi kan vi sammen arbejde på, at du bliver klar over, hvor mønstrene kommer fra. Måske kan du ændre på dem, måske kan du leve med dem på en måde hvor du er kærlig og forstående overfor dig selv.

Et sådant arbejde kræver tålmodighed. Det kræver respekt for, at du gennem hele dit liv har tilpasset dig de livsvålkår du nu havde, på bedst mulige måde. Jeg tager mig hellere god tid, end jeg laver hurtige konklussioner. 


Det kræver mod, at arbejde med disse sider af sig selv. Idet du søger hjælp, er du allerede et godt stykke på vej til at ændre dit liv.Afslutning


Jeg sætter værdsætter, at vi slutter samarbejdet af på en god måde. Jeg foretrækker at vi aftaler på forhånd, at næste gang er sidste gang. På den måde kan vi få kigget hinanden i øjnene og taget afsked. Sidste gang vil vi også samle op på den læring vi har fået undervejs, og se på hvad du kan tage med dig videre i livet. Måske du har spørgsmål til hvordan jeg har oplevet forløbet. Alle spørgsmål er velkomne, og kan være værdifulde at give plads til, før vi skilles.