Lidt mere om terapi

Lidt mere om terapiFørste samtale


Måske er du i tvivl om, hvorvidt dit problem er stort nok, eller om det er for stort, eller om det overhovedet er et problem, du kan komme til en psykolog med. 

De første par samtaler bruger vi på at indkredse, hvad problemet egentlig er og hvordan vi bedst muligt samarbejder om det. I disse første samtaler vurderer jeg, om jeg kan hjælpe dig, og du har mulighed for at mærke efter, om du har lyst til at fortsætte i et behandlingsforløb hos mig.Hvor lang tid og hvor ofte?


- Det kan være svært at svare på. En tommefingerregel er, at jo længere tid du har haft det dårligt, jo længere tid vil behandlingen også vare. Men nogle gange kan det dog gå overraskende hurtigt. Andre gange viser det sig, at du har haft det skidt rigtig længe, og har brug for god tid til at "hele", lære dig selv at kende og finde nye veje videre.


Det er også forskelligt hvor godt man er tilfreds med at have det. For nogen er det godt nok, at overleve, for andre er det vigtigt at få en meget høj livskvalitet.


Ofte mødes vi en gang om ugen de første par uger. Og gradvist bliver intervallerne mellem samtalerne længere.Brandslukning


Måske står du i en akut krise, som du bare har brug for at tale om her og nu. Måske er det noget der er stort for dig, men småt i andres øjne. Her kan det være rart at tale med en udenforstående.Psykisk udvikling


Vi bærer alle personlighedsmæssige mønstre med os. Nogle mønstre hjælper os. Andre mønstre skaber problemer.


Du kender måske til, at den samme type konflikt gentager sig i dit liv. Eller at de samme svære følelser dukker op igen og igen. Det kan f.eks. være ensomhed, mindreværd, svigt, tomhed, jalousi eller angst.


Du har sikkert tænkt en masse tanker om hvordan du burde være og burde reagere, og forsøgt at ændre på dig selv.


Gennem terapi kan vi sammen arbejde på, at du bliver klar over, hvor mønstrene kommer fra, og at du bliver i stand til at ændre dem eller leve med dem på en bevidst måde.

Et sådant arbejde kræver tålmodighed og god tid til at lytte. Det kræver respekt for, at du gennem hele dit liv har opbygget en forståelse af verden og dig selv og tilpasset dig de livsvålkår du nu havde, på bedst mulige måde. Jeg tager mig hellere god tid, end jeg laver hurtige konklussioner.


Det kræver mod, at arbejde med disse sider af sig selv. Idet du søger hjælp, er du allerede et godt stykke på vej til at ændre dit liv.