Problemstillinger

Problemstillinger jeg særligt har erfaring medDe områder, som jeg har særlig interesse for og erfaring med ligger indenfor tre hovedområder:


Gråzonen mellem normalitet og psykiatri

 

Din hverdag fungerer måske nogenlunde, men følelsesmæssigt er du ikke der hvor du gerne vil være.

Du har måske været omkring psykiatrien tidligere, men ikke fundet den rette hjælp. Måske har du prøvet antidepressiv eller angstdæmpende medicin, uden det gjorde en grundlæggende forskel. Du har måske lyst til at ændre på tingene gennem samtale og selvindsigt fremfor medicin.


Måske du genkender træk fra disse tilstande:

Angst

Depression

En eller flere af nedenstående personlighedsforstyrrelser:

Narcissistisk

Ængstelig evasiv

Dependent

Borderline

Selvskade

Spiseforstyrrelse


Min holdning til diagnoser er, at de kan bruges som redskaber til at blive opmærksom på psykologiske måder at fungere på.  Virkeligheden er langt mere nuanceret, kompleks og modsætningsfuld, end diagnoserne. De beskriver ikke det, som er unikt ved dig som person, dine erfaringer og styrker. De beskriver ikke hvordan netop du har mulighed for at udvikle dig og ændre dit liv. Derfor er det vigtigt, at tage diagnoserne med et gran salt og bevare fokus på dig som unik person.


Hvis du vil læse mere om personlighedsdiagnoser foreslår jeg Nancy McWilliams dybdegående bog "Psychoanalytic diagnosis".Sorg og eksistentiel krise


Du er på en eller anden måde konfronteret med livets barskhed. Måske du har fået en livstruende sygdom eller en af dine nærmeste er syg eller død af kræft.

Måske du lider under følgende:

Dødsangst

Sorg


For mig har det været betydningsfuldt at læse Victor Frankls bog "Psykologi og Eksistens". Frankl beskriver sit ophold i en koncentrationslejer, hvor han iagttog hvordan mennesker kunne finde mening med tilværelsen på trods af de givne livsvilkår.Stress og præstationspres


Hverdagen i det moderne samfund er for mange mennesker lidt for stor en mundfuld fra tid til anden.

Jeg interesserer mig for det moderne menneskes livsvilkår, og de muligheder der er, for håndtere dem på en psykisk sund måde.
Tidsbestilling

Ring eller SMS på 9388 8366 eller brug mailformularen her.


Skriv, om du ønsker konsultation i København eller Farum.

Adresser:

København: Istedgade 65,1., 1650 København V.       Farum: Rådhustorvet 4, 1.sal, 3520 Farum.            Mail: kontakt@louiselyrstrand.dk.           Telefon: 93 88 83 66