Lidt mere om terapi

Lidt mere om terapi
Hvor lang tid og hvor ofte?


En tommefingerregel er, at jo længere tid du har haft det dårligt, jo længere tid vil behandlingen også vare. Men nogle gange kan bedringen indfinde sig overraskende hurtigt. Andre gange viser det sig, at du har haft det skidt rigtig længe, og har brug for god tid til at "hele" og finde nye måder at leve på.


Det er den enkeltes egen beslutning, hvornår man har det godt nok. For nogen er det godt nok, at undgå ubehag, for andre er det vigtigt at få en høj livskvalitet.


Ofte mødes vi en gang om ugen de første par uger. Og gradvist kan intervallerne mellem samtalerne blive længere.Første samtale


Ved første samtale vil jeg gerne høre om hvem du er, din baggrund og grunden til at du har opsøgt mig.

Efter et par samtaler samler vi op på hvad det er du gerne vil arbejde med.

Du er altid velkommen til at komme med spørgsmål, undren og kritik.


Hvad går terapien ud på?


Vi bærer alle nogle mønstre med os i de måder vi føler, tænker, taler og handler på. Nogle mønstre hjælper os. Andre mønstre skaber lidelse og problemer. - Du kender måske til, at den samme type konflikt gentager sig i dit liv. Eller at de samme svære følelser dukker op igen og igen. Det kan f.eks. være ensomhed, mindreværd, svigt, tomhed, jalousi eller angst.


Gennem terapi ser vi på hvor mønstrene kommer fra. Måske kan du ændre på dem, måske kan du leve med dem på en måde, hvor du er forstående overfor dig selv.

Et sådant arbejde kræver tålmodighed. Jeg tager mig hellere god tid, end jeg laver hurtige konklussioner om hvem du er og hvad du skal.


Det kræver mod, at arbejde med disse sider af sig selv. Idet du søger hjælp, er du allerede et godt stykke på vej til at ændre dit liv.


Afslutning af terapien


Jeg sætter værdsætter, at vi slutter samarbejdet af på en god måde, så vi på forhånd ved at næste gang er sidste gang. Ofte bruges sidste gang på at samle op på den læring vi har fået undervejs, og se på hvad du kan tage med dig videre i livet.