Medfølelse med andre arter

Medfølelse med andre arter

Psykologien handler i det store hele om hvordan vi mennesker forholder os til os selv og hinanden. Men der er også andre levende væsener omkring os! For nogen betyder det ikke det store, og for andre er det forbundet med sorg at tænke på, hvordan andre arter bliver behandlet.


Denne side er ment som et sted, hvor du måske kan finde guides til støtte, hvis du mærker en sorg over "det med alle de andre arter".


Jeg tror ikke nødvendigvis det er psykoterapi, der skal til, men måske nærmere kunst og gensidig forståelse, musik og kram, aktivisme og måske andre ting.


Hvis du kender til denne sorg, og har mødt et kunstværk, en artikel eller et fællesskab, som har hjulpet dig, så må du gerne skrive til mig om det, så lægger jeg det på denne side.
Jeg lægger snarest nogle flere forslag op her:"We (dyr og mennesker) are brothers and sisters under the skin". Forsker fortæller om vigtigheden af at tage dyrs følelser alvorligt, også for at forstå os selv:


Skovhuset er et kunststed, med mange fine arrangementer som omhandler menneskets samspil med naturen. Kim Medahl har lavet et album "Liljegrotten", hvor han sætter lyde og toner på følelsen af at være i klimakrise. Du kan læse Kims introduktion til værket her.Denne bog, Trold, af Rasmus Dagbjerg, beskriver en følelse man kan have af at være en del af en menneskehed der mishandler andre arter. Den er voldsom og uhyggelig.Inspiration til hvad man selv kan gøre i det små: Dokumentar på DR om at skabe levesteder for insekterhttps://www.information.dk/kultur/2020/11/religionshistoriker-uholdbart-mennesket-hersker-otte-ni-millioner-arter

unsplash