Overspisning

OverspisningOverspisning er ikke alene forbundet med nederlag og ubehag, men også med andres vurdering af din måde at spise og leve på. Du skal som overspiser altså ikke alene bære på dit eget nederlag, men også på andres eventuelle nedvurdering. Det i sig selv kan forstærke trangen til at overspise, dermed er den onde cirkel igang.

Overspisning er i mine øjne ikke et udtryk for "en dårlig karakter" men udtryk for svigt i mentalisering og affektregulering. Som med de andre spiseforstyrrelser, er der tale om at forstyrret spisning har en årsag. På en eller anden måde giver overspisningen en lindring for noget der er endnu værre. I samtalerne arbejder vi på sammen at forstå hvordan overspisningen hjælper dig, og dermed også hvordan du kan hjælpe dig selv på nye måder.


Jeg har ikke en forventning om at du "tager dig sammen og spiser anderledes", men jeg håber du har lyst til at undersøge hvad der sker i dig og dit samspil med andre, som fører til overspisningen. Jeg tror på, at det er vejen frem imod at mindske overspisningerne.


Temaer der ofte er relevante i forbindelse med behandling af bulimi: Affektregulering, skam og stolthed, selvhævdelse, konfliktskyhed, seksualitet, tryghed og omsorg.