For psykologer

Forum for symbolske handlinger i naturen
Kære kollega. Måske vil du være med til at udforske nedenstående:Forum for symbolske handlinger i naturen.Nogle gange er handlinger og symboler rigere og dybere end det verbale sprog. Derfor er jeg interesseret i, hvordan disse aspekter kan berige den ellers meget verbale terapiverden.


Naturen tilbyder mange materialer, som vi kan lave symbolske handlinger med. Det kan minde lidt om kunstterapi; men i naturen får klient og terapeut ganske meget forærende: Naturen frembyder mange smukke materialer, f.eks. blade, fjer og sneglehuse, som det er nemt og præstationsfrit at arbejde med. Naturens materialer rummer vidnesbyrd om livet: biologi, sameksistens, tid, størrelsesforhold, aldring, formering, æstetik og alt det vi ikke har magt over. Naturen er på den måde en æstetisk berigende, inspirerende og gavmild med-terapeut, som taler et andet, men vidunderligt, sprog.


Tanken bag min interesse er at:

  • Naturen hjælper os med eksistentielle erkendelser.

  • Narrativer kan måske blive dybere når de bliver mere materielle/ fysiske og måske lidt mindre verbale.

  • Psykodynamisk terapi kan forenes med symboler/symbolske handlinger. Jeg vil gerne fordybe mig i, hvordan naturen kan gøre den psykodynamiske terapi mere udtryksfuld og levende.


Hvis du også gerne vil sætte tid af til at fordybe dig i/sparre omkring ovenstående, er du velkommen til at kontakte mig.


Jeg holder til i Kbh, Herlev Nord og Værløse.Venlig hilsen Louise